Найстаріший конгресмен США пішов у відставку через звинувачення у сексуальних домаганнях

Член палати представників конгресу США від Мічігану, демократ Джон Коньєрс оголосив, що він йде у відставку після звинувачень в сексуальних домаганнях

У ефірі радіо 88-річний політик виступав, знаходячись в місцевій лікарні, куди він потрапив тиждень тому, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні я йду на пенсію. Зараз я в процесі реалізації планів по відставці.Мою спадщину не можна применшити або дискредитувати тим, що зараз відбувається", - заявив Коньєрс.

Він також відмітив, що підтримує кандидатуру свого старшого сина на посаду конгресмена від Мічігану.

Читайте також: Чому мовчать зґвалтовані і де межа прийнятного. 4 знамениті режисери, яких звинуватили у сексуальних домаганнях

Коньєрс був рекордсменом з терміну служби серед членів палати представників конгресу США. Він отримав посаду в 1965 році.

Раніше декілька жінок, що в різний час працювали з Коньєрсом, звинуватили його в непристойній поведінці. Одна із співробітниць заявила, що конгресмен запрошував її у свій кабінет, де він зустрів її в нижній білизні. Після звинувачень комітет з етики палати представників почав розслідування щодо політика.