Про що Курченко торгувався з Саакашвілі: Повернення до України, Одеський НПЗ, медіахолдинг і футбольний клуб

Переговорник олігарха-втікача Сергія Курченка домовлявся з людиною Міхеїла Саакашвілі Северіоном Дангадзе про повернення втрачених активів в Україні в разі приходу Саакашвілі до влади

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, продемонструвавши запис розмови переговорників.

"На що реально може розраховувати Сергій? Тобто, Курченко, я маю на увазі. Він питає, вони нам там справи закриють, як придуть до влади? Вони зможуть відбити Одеський НПЗ? Дивись, він каже, навіть якщо не явно. Х*й з ними, з цими справами, я буду тут працювати. А от, припустимо, Одеський НПЗ. Зможуть під легендою захисту прав іноземних власників? Там же Кіпр, ВТБ.

Потім цей, Медіа-Холдинг. Зможуть під програмою захисту свободи слова? Або футбольний клуб під розвиток спорту. Ну, тобто вигадати якусь легенду. Але щоб було зрозуміло, обіцянка якась, хоча б усна, допомагати потім", - спитав переговорник Курченка.

"Слухай, ну давай так. Зрозуміло, якщо включиться в допомогу, потім буде спілкування та взагалі буде розмова", - відповів Дангадзе.

Читайте також: Феєричне затримання Міхеіла Саакашвілі. Все, що відомо

Крім того, представники Саакашвілі та Курченка обговорювали можливість повернення олігарха до України шляхом прориву кордону.

"Курченко питає: а коли можна так через кордон як Саакашвілі? Каже, чи можна йому так?" - спитав переговорник Курченка.

"Скажи, що знаєш, хто це робив. Скажи, що можна, нехай не втрачає надії. Скажи, що це дуже дорого, коштує, але можна, чому ні", - відповів Дангадзе.

Читайте також: Бійки та сльозогінний газ: Як затримували Саакашвілі. Фоторепортаж

 
UPD: В ГПУ опубліковали повне відео щодо імовірної співпраці Міхеіла Саакашвілі з Сергієм Курченком