Аваков закликав створити Антикорупційний суд та обрати аудитора НАБУ

Депутати "Народного фронту" виступають за швидке створення Антикорупційного суду і вибір міжнародно визнаного аудитора НАБУ

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав у Twitter.

"Депутати НФ за швидке створення антикорупційного суду і вибору авторитетного міжнародно визнаного аудитора НАБУ - на мій погляд когось з трійки -Марта Борщ, Карлос Кастрсана або Роберт Сторч", - написав Аваков.

Як написав у Facebook лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк, ситуація навколо правоохоронних органів обговорювалася на політраді партії.

"Для того, щоб антикорупційна боротьба не перетворювалася на політичну боротьбу і переслідування є єдина формула. Перше – невідкладне ухвалення закону України про Антикорупційний суд. Друге – негайне голосування у Верховній Раді за призначення незалежного і фахового аудитора Національного антикорупційного бюро, із міжнародним досвідом і який має широку підтримку в міжнародних колах", - заявив Яценюк.

Читайте також: Детектив-антикорупціонер став другом чиновниці, щоб дати їй хабар. Чим закінчилась спецоперація НАБУ

За словами Яценюка, "Народний фронт" буде пропонувати таких кандидатів як Роберт Сторч чи інших міжнародно визнаних фахівців. Також йдеться про необхідність усунення причин корупції шляхом невідкладного ухвалення законодавства про приватизацію.

"Четверте – приведення у відповідність до Конституції правового положення всіх керівників правоохоронних органів і встановлення парламентського контролю над діяльністю цих органів", - додав Яценюк.