"Мовна" стаття нового закону про освіту залишиться незмінною, - Парубій

Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголошує, що жодних змін до 7-ої статті закону про освіту вноситись не будуть

Про це він заявив на конференції до Дня місцевого самоврядування на Львівщині, передає прес-служба парламенту.

Голова Верховної Ради повідомив, що мав розмову з представниками Венеційської комісії,  під час якої "було узгоджено, що 7-а стаття закону "Про освіту" змінюватись не буде".

"Вона залишиться в ухваленій редакції", - наголосив він.

Читайте такожНа Україну через реформу освіти посипались погрози інших країн. Що такого в новому законі

Голова парламенту нагадав, що перед ухваленням закону "Про освіту" відбувалися круглі столи, учасники яких не могли дійти спільної думки, "тому під час розгляду "Закону про освіту" ним було створено робочу групу, завдяки чому змогли вийти на компромісне формулювання, яке з одного боку, захищає мову національних меншин, а з іншого - робить обов’язковою умовою для всіх вивчення державної мови".

За словами Парубія, для Верховної Ради нинішнього скликання питання захисту національної ідентичності та історичної пам’яті українців стало одним із ключових завдань, у тому числі і для нього як голови парламенту.

Політик наголосив, що "коли ми говоримо про війну з Російською імперією, то розуміємо, що війна спочатку йде за розум і душі людей, а потім ідуть танки".

"І якщо ми не зможемо здобути перемогу за серця і душі наших людей, нам буде дуже важко перемогти у війні міліарній", - додав він.