Жебрівський вважає, що 20% населення Донеччини "ненавидять все українське", Аброськін з ним не згоден

Перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін вважає неприйнятними слова керівника Донецької обласної адміністрації Павла Жебрівського про "20% кондових сепарів" на Донбасі

Про це він написав у своєму Facebook.

Аброськін зазначив, що "не сприймає таких висловлювань деяких посадових осіб" й навів цитату з останнього інтерв'ю Жебрівського. Торкнувшись у розмові з журналістом тижневика "Тиждень" (№49) теми громадянського суспільства, керівник Донецької ДоноблВЦА заявив, що українське ядро ​​в Донецькій області становить 25% населення регіону, в той час як "20% - кондові сепари, які ненавидять все українське".

Читайте такожЛюди на Донбасі гостро потребують їжі. Хто повинен їх годувати

Аброськін повідомив, що про майбутнє непідконтрольних уряду районів Донбасу він розмовляв з екс-послом США Джоном Ордвеем під час їхньої спільної зустрічі 8 грудня. За словами заступника голови Нацполіціі, правоохоронці готові до повернення для роботи в населених пунктах, які зараз контролюють бойовики.

Читайте також: Приватне військо Вагнера. Історія підполковника з України, який очолив особисту армію Путіна

"І я не бачу ніяких психологічних перешкод як для налагодження поліцейської роботи на окупованих територіях, так й для налагодження діалогу з нашими громадянами України, які змушені були пережити весь жах окупації бойовиками", - зазначив Аброськін.