Через санкції в окупованому Криму не буде фан-зон під час ЧС-2018

На період проведення Чемпіонату світу з футболу 2018 в окупованому Криму фан-зони не діятимуть

Про це повідомляє кримськотатарська інформаційна агенція QHA.

Кримські колаборанти розглядали створення двох великих фан-зон в Сімферополі і Севастополі, а також майданчиків поменше - в Ялті, Євпаторії й декількох інших великих містах.

Згодом керівник незаконно створеного "Кримського футбольного союзу" (КФС) повідомляв, що 1 грудня питання створення фан-зон на півострові планується обговорити з представниками FIFA і Мінспорту Росії  у Москві, за лаштунками жеребкування фінальної частини турніру. Однак рішення з цього питання немає.

"Питання наразі не вирішено. Ми його будемо опрацьовувати, але буде дуже складно. Навряд чи. Дуже багато вимог (до створення фан-зони - ред.). Насамперед, для публічного показу матчів потрібно купувати ліцензію у FIFA, а це дуже дорого коштує. А FIFA поки що не бачить нас як членів. Якщо в UEFA (Союз європейських футбольних асоціацій - ред.) Крим має якийсь статус, то в FIFA цього, на жаль, немає", - розповів "президент" "КФС".

Також на півострові не буде й промо-акцій, присвячених проведенню чемпіонату.

Читайте такожУ Росії відібрали перемогу на Олімпіаді-2014 та не пускають на Ігри-2018. Історія завершення допінгового скандалу