ЄС не вважає війну в Сирії завершеною, а США не поспішають виводити звідти війська. Чому

Верховна представниця ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні після наказу президента Росії Путіна про виведення російських військ з Сирії заявила, що війна в Сирії не завершена, а США не поспішають виводити звідти свої війська

Про це повідомляє DW.

"Ми дуже добре знаємо, що бої в Сирії тривають, а мирні жителі страждають від нападів. "Привидів" того, що війна в Сирії підійшла до кінця, немає" - наголосила Могеріні.

"ЄС надасть фінансові кошти на відновлення Сирії тільки після досягнення домовленостей на переговорах у Женеві, які проходять під егідою ООН", - додала вона.

Євросоюз бачить єдиний шлях для мирного процесу в Сирії: переговори в Женеві, які проходять під патронажем ООН, додала Федеріка Могеріні. Тільки ООН може гарантувати "надійні рамки для політичного рішення" сирійського питання.

Тільки після досягнення домовленостей в Женеві Євросоюз буде готовий надати обіцяні фінансові кошти на відновлення Сирії, підкреслила верховний представник ЄС.

На даний момент дипломати шукають можливість для додання нового імпульсу мирних переговорів в Женеві під егідою ООН. Паралельно з цим процесом з початку 2017 року точаться переговори по Сирії між представниками РФ, Ірану і Туреччини в Астані.

Тим часом прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила, що США поки не планують виводити свої війська з Сирії, незважаючи на рішення президента РФ Володимира Путіна про початок виведення російського контингенту.

За словами Сандерс, США "продовжать просуватися вперед і стежити за тим, що роблять все можливе, щоб перемогти "ІДІЛ" на всіх фронтах".

"До тих пір, поки хто-небудь з членів "ІДІЛ" не покине (Сирію. - Ред.), ми хочемо продовжувати просуватися вперед і стежити за тим, щоб воно не тільки викорінилося, але і щоб вони (бойовики. - Ред.) невдовзі не розвернулись і не повернулися", - підкреслила вона.

Читайте також: "Ісламську державу" майже знищено. Чому це не кінець війни з тероризмом