Американка хотіла допомогти "Ісламській державі" біткоїнами, але її затримали

Жінку з Нью-Йорка звинуватили у використанні біткоїнів та іншої криптовалюти для відмивання грошей, щоб допомогти угрупованню "Ісламська держава"

Про це повідомляє BBC.

27-річну Зубію Шахназ заарештували без можливості внесення застави за звинуваченням у тому, що за допомогою кредитних карток і позик, отриманих у шахрайський спосіб, вона зібрала 85 тисяч доларів, які намагалася передати "ІД".

Згодом, за словами прокурорів, вона і сама хотіла приєднатися до цієї радикальної групи. Шахназ народилася в Пакистані й працювала у лабораторії в США.

Прокурори кажуть, що вона отримала шість кредитних карток, які використовувала для купівлі біткоїнів та іншої криптовалюти онлайн.

Отримавши $85 тисяч  за допомогою кредитних карток і позик та знявши ще $22 тисячі з банківських рахунків, оформлених на власне ім'я, жінка надсилала кошти отримувачам у Пакистані, Китаї та Туреччині, кажуть прокурори.

Деякі з цих коштів були у біткоїнах та інших криптовалютах, кажуть прокурори. Вони зазначають, що у липні  Шахназ отримала пакистанський паспорт і хотіла полетіти до Пакистану, а потім - до Сирії. Її зупинили в аеропорту Джона Кеннеді з 9,5 тис доларів готівки. Це трохи менше, ніж ліміт у 10 тисяч доларів, які людина може вивезти без декларування.

Подальше дослідження електронних пристроїв пані Шахназ показало численні пошуки матеріалів, пов'язаних з "ІД".

Жінці загрожує до 20 років ув'язнення за кожним зі звинувачень у відмиванні коштів та до 30 років за звинуваченням у банківському шахрайстві. Її адвокат каже, що вона надсилала гроші за кордон, аби допомогти сирійським біженцям.

Читайте також: Що таке біткоїн. Все про найчеснішу валюту