"Оу щіт, та послухай же ти лікарів”. Українські медики зачитали реп, щоб до пацієнтів дійшло, як не можна лікуватися

У відео медики римують про те, якою крутою є професія лікаря, історію антибіотиків та закликають у будь-якій незрозумілій ситуації звертатися до них по допомогу

Видання Platfor.ma разом із Центром громадського здоров'я та Всесвітньою організацією охорони здоров'я зняли кліп до пісні і опублікували його на YouTube-каналі.

У відео лікарі читають реп про те, як круто бути лікарем. Вони описують складнощі професії і порівнюють себе із поліцейськими.

"Разом ми врятуємо кого завгодно, бути лікарем важко, але благородно. Ми ж сміливі, круті і відважні, як копи. Тільки замість стволів дістаєм стетоскопи", - зачитала одна з лікарок.

Також медики заримували про історію виникнення антибіотиків. Лікарі наголосили, що вони не знищують віруси, а також розповіли про те, що курс ліків обов'язково потрібно проходити повністю.

"Правило друге зазначити смію: антибіотик на вірус не діє. Він вбиває бактерії тільки, повір. Я римую не гірше, ніж Вільям Шекспір", - зачитав лікар.

"Правило третє: як відчув себе краще, курс допивай, не кидай це нізащо. Ви курс допили? Як це так - не допив? Оу щіт, та послухай же ти лікарів!" - продовжив інший.

У відео реп читають анестезіолог Сергій Дубров, імунолог Федір Лапій, експерт з інфекційного контролю Андрій Александрін, лікар та експерт РПР Євгеній Гончар, епідеміолог Катерина Сояк, інтерн-анестезіолог Олександра Бойко та студентка 6 курсу НМУ ім. О. О Богомольця Ксенія Михайлюк.

Відео: Dedov Brothers Production

Звук: Newwave Sound Workshop

Біт: Fleslit — Flex Gang

Локація: Film.ua

Ідея: Platfor.ma

За підтримки: Центру громадського здоров'я та Всесвітньої організації охорони здоров'я