Інтерпол заявляє, що Яценюк може вільно пересуватися по цілому світу

Жодних офіційних перешкод для пересування екс-прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка по всьому світу за ініціативи чи каналами Інтерполу - немає

Про це йдеться в роз'ясненні українському бюро Інтерполу, оприлюдненому на офіційному сайті Національної поліції України.

"При розгляді останнього звернення Російської Федерації щодо оголошення Арсенія Яценюка в розшук по лінії Інтерполу за начебто скоєні ним у Чечні злочини Генеральний секретаріат Інтерполу в Ліоні протягом короткого часу розібрався у цій ситуації, визнав це звернення РФ - необґрунтованим і скасував розшуковий циркуляр росіян", - наголошують у Інтерполі.

Міжнародна організація кримінальної поліції - Інтерпол визначилася з цього питання, прийнявши рішення про необґрунтованість звернення Російської Федерації з приводу розшуку Яценюка.

Окрім того, у Національному бюро Інтерполу в Швейцарії та штаб-квартирі організації в Ліоні повідомляють, Яценюк сьогодні не був затриманий в аеропорту Женеви.

"Він проходив стандартну перевірку під час паспортного контролю, яка тривала не більше 10 хвилин. Після завершення необхідних процедур він разом з донькою безперешкодно продовжив свій маршрут", - йдеться у повідомленні.