США наполягають на збереженні санкцій проти Росії у повному обсязі

2017 рік став найбільш кровопролитним з початку конфлікту на Донбасі, тому тиск на Росію потрібно зберігати

Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю італійській газеті La Stampa.

Політик назвав помилковими твердження, що конфлікт Росії з Україною послабнув. Він також вказав на той факт, що "2017-й був найжорсткішим роком": "Кількість порушень перемир'я збільшилася, кількість загиблих мирних жителів - найвище з початку боїв".

Тому, за його словами, потрібно зберігати тиск на російського агресора.

Читайте також: "Росії не можна спускати все з рук". Що треба знати про представника США по Україні Курта Волкера

"Потрібно зберігати тиск. Росіяни повинні змусити свої збройні сили дотримуватися перемир'я і відвести зброю. Ми прагнемо досягти домовленості, за якою Москва відводить свої сили і дозволяє блакитним шоломів ООН зайняти позиції для забезпечення безпеки", - сказав представник США.

Що ж стосується питання окупації Криму, то, за його словами, "це довгострокова проблема".

Разом з тим, доки суверенітет України не буде відновлено у повній мірі й українська влада не повернеться на окупований нині півострів, про послаблення санкцій проти Росії говорити зарано.

"Ми не можемо визнати анексію. Я не думаю, що Росія незабаром погодиться повернути Крим, тому нам потрібна тривала політика невизнання і збереження санкцій", - додав Волкер.