Експерти назвали 8 найбезглуздіших стартапів 2017 року. Серед них - український

Годинник, що не в змозі протримати заряд і 24 годин, та виделка, покликана "прибрати" шум від поїдання рамену. Якими безглуздими гаджетами запам'ятався 2017 рік

Профільне видання Engadget склало рейтинг найбільш невдалих пристроїв  2017 року: у нього потрапили як досить незвичайні рішення нікому невідомих компаній, так і фейли відомих виробників.

Соковижималка Juicero

Першим стала соковижималка американської компанії Juicero, яка вичавлює сік не з фруктів, а зі спеціальних пакетів з фруктовою сумішшю. Новинка залучила близько $120 млн інвестицій, а ціна склала спочатку близько $700, а потім впала до $400. Пакети з "соком" Juicero оцінювалися від $4 до $10 за штуку.

У квітні Bloomberg опублікувало матеріал про стартапи, розповівши, що соковижималка не потрібна — сік з пакетів можна з тим же успіхом віджимати руками. У вересні Juicero оголосила про закриття.

Годинник LG Watch Style

"Розумнний" годинник LG Watch Style, як виявилося, має "тьмяний" дизайн і погану автономність. LG Watch Style не може пропрацювати без підзарядки і 24 годин.

Автоматичні кіоски Bodega

Цей стартап розробив автоматичні кіоски з товарами першої необхідності: снеками, макаронами, солодощами, канцтоварами та іншими. За задумом компанії, такі бокси повинні стояти в багатоквартирних будинках і спортзалах.

Щоб забрати щось з боксу та оплатити товар, покупець повинен завантажити і встановити додаток, прив’язати до нього банківську картку та отримати тризначний код доступу. На думку Engadget, автомати Bodega вирішують "проблему, якої не існує": сходити в магазин або замовити доставку товарів набагато простіше.

Кепка з динаміками Atari

Компанія Atari розробила кепку Speakerhat з колонками в козирку за $130.

"Один з продуктів, які змушують вас задавати питання "Навіщо?", - коментують журналісти Engadget. "Тим паче, що зараз є купа Bluetooth-навушників на будь-який смак, колір і гаманець".

Виделка Nissin

У 2017 році японська Nissin представила виделку для рамена, яка придушує шум від поїдання локшини. Коштує це пристрій від $130.

Віртуальний помічник Bixby

У березні цього року Samsung офіційно представила цифрового асистента Bixby. На думку Engadget, недопрацьований помічник для смартфонів S8 значно програє, наприклад, Google Assistant або тієї ж Siri.

Навушники Pixel з вбудованим перекладачем

На думку Engadget, пристрій виявився майже марним: навушники не заглушують зовнішній шум, їх неможливо з першого разу помістити в чохол-зарядку, а перекладач працює тільки при надійному підключенні до інтернету і тільки з деякими смартфонами.

Читайте також: 7 українських стартапів 2017 року, які підтримав весь світ

Маска для анонімних дзвінків

Український проект Hushme був визнаний Engadget одним з найбезглуздіших пристроїв в цьому році. Hushme перетворює усе, що ви говорите, на незрозумілий текст, а якщо люди стоять за метр від вас, то вони зовсім не почують, що ви із кимось розмовляєте.

Ціна пристрою становить близько 189$, проекту вдалося зібрати на Kickstarter понад $71 тисячу.

Читайте також: Чому Україна - це наступна стартап-нація