Британія погрожує Facebook та Twitter санкціями

Лондон погрожує накласти санкції на соціальні мережі Facebook та Twitter, якщо ті не розкажуть про активність Росії у інтернеті під час Brexit

Про це повідомляє The Guardian.

Компаніям Facebook та Twitter дали час до 18 січня, щоб видати звіт про російську компанію дезінформації на своїх платформах. Про це заявив виданню Даміан Коллінз, голова комітету з питань цифрової безпеки, ЗМІ та спорту. 

"Ми повинні запровадити певний механізм, який би говорив: якщо ви не можете ефективно контролювати свою платформу, якщо ви ігноруватимете запити на протидію, якщо ви не зможете ефективно здійснювати дії моніторингу та блокувати проблематичний контент, то ми уведемо санкції проти вас", - пояснює Коллінз. 

Читайте також: Російські боти допекли Facebook. Як мережа боротиметься з пропагандою

Голова департаменту вже звертався до компаній з проханням надати інформацію щодо онлайн впливу Росії, але відповіді були загальні та незадовільні.

За словами Колінза, уряд отримав "більше пояснень щодо активності на ваших сайтах від журналістів та науковців, ніж від представників соціальних мереж". 

Поки невідомо, яку форму матимуть санкції. Прогнозують, що уряд націлиться на рекламу у соціальних мережах, без якої вони не зможуть отримувати прибуток.