Кияни частіше оплачують комунальні послуги через інтернет. Новини компанії

Жителі столиці України почали дедалі активніше оплачувати комунальні послуги через інтернет

Про це йдеться у сюжеті Еспресо.TV.

За гарячу воду, опалення та електроенергію можна розрахуватись не лише за допомогою інтернет-банкінгу чи інших платіжних систем. Компанія "Київенерго" відкрила ще у 2016 р. онлайн-платформу "Особистий кабінет з гарячої води та опалення". Яка дає можливість перевіряти стан рахунків, передавати показання лічильників та власне здійснювати саму оплату. В систему інтегровані різноманітні платіжні сервіси.

"Щоб могли комфортно проводити оплати, а також контролювати всю історію нарахувань, всю історію показників, які вони передавали. І це дійсно максимальний комфорт для клієнтів, тому що проведення оплати через особистий кабінет займає не більше 2 хвилин, всі розрахунки можна зробити без комісії", - наголосив директор "Київенерго" Андрій Таляр. 

"Особистий кабінет" набуває все більшої популярності. У розділі електроенергія вже зареєструвалося 550 тисяч киян. А по центральному опаленню та гарячому водопостачанню - понад 300 тисяч.

"В особистому кабінеті можна, по-перше, регулювати самомому, скільки витратив, якими є витрати на електроенергію або тепло, там же лічильник тепла теж вноситься, знаєш, скільки вніс, скільки потрібно сплатити. Все чудово працює", - розповів киянин Олександр Павлюченко. 

Зареєструватися в системі просто. Потрібно ввести ім'я та електронну пошту. На яку прийде лист про підключення. Для активації достатньо ввести номер особистого рахунку. Можна підключити і декілька особистих рахунків та оплачувати рахунки по кільком квартирам.

"Якщо там бабуся живе в одній квартирі, син, чи дочка, чи онук живуть в іншій, він може у себе через інтернет платежі в особистому кабінеті завести на два рахунки, як своєї бабусі так і власний, і відповідно за цими двома особовими рахунками здійснювати платежі і вносити показники", - підсумував Таляр. 

Скористатися розділом “електроенергія” в Особистому кабінеті можна і через мобільні додатки. У компанії продовжують розширювати функціонал сервісу. Аби клієнти отримали нові корисні можливості.