Більшість військових кораблів України перейшли на новітні системи зв’язку

Станом на кінець 2017 року у ВМС України на більшості кораблів упроваджено новітні системи зв’язку на базі радіостанцій Harris

Щодо берегових підрозділів, то сьогодні радіостанціями Harris різних типів повністю забезпечено поки що один батальйон, однак у недалекій перспективі планують перевести на сучасні зразки зв’язку всі військові підрозділи морської піхоти, пише військова газета "Народна армія".

"Ми захищені не тільки від прослуховування, а й від радіопригнічення. Режими роботи новітніх засобів зв’язку (станції автоматично переходять в інший діапазон без участі оператора) дають змогу безперервно працювати в разі, якщо противник застосовує засоби радіоелектронної боротьби", - розповів начальник зв’язку ВМС - заступник начальника штабу зі зв’язку та інформатизації командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Вадим Кутигін.

Читайте також: Приватне військо Вагнера. Історія підполковника з України, який очолив особисту армію Путіна

Зокрема, малі броньовані артилерійські катери проекту 58155 оснащено короткохвильовими та ультракороткохвильовими системами типу Harris. Вони є повністю автоматизованими та мають усі необхідні види зв’язку для забезпечення управління корабельними групами ВМС.

Як нагадує видання, з радіостанціями Harris українські військові моряки працюють уже давно. Напередодні участі фрегата "Гетьман Сагайдачний" в операціях "Океанський щит" й "Аталанта" на корабель установили сучасні засоби зв’язку.

"Уже тоді флотські зв’язківці відчули їх рівень та якість. Вони без зайвих зусиль змогли управляти своїми надводними силами на відстані понад 6000 км. А за нинішнього фінансування й допомоги США можливості щодо переходу на сучасні системи зв’язку зросли. Сьогодні ними озброєно всі бойові одиниці українського флоту", - зазначається у матеріалі.

Читайте такожКого судити на Донбасі. Досвід покарання вбивць Третього рейху