Навальний закликав Путіна не бути таким, як Янукович, і мирно віддати владу. Інакше Майдан

Один з лідерів російської опозиції Олексій Навальний, якого не допустили до участі у президентських виборах 2018 року, звернувся до Володимира Путіна із закликом забезпечити "мирний транзит" влади

Інакше розвиток подій у Росії може отримати не мирний характер й розпочнеться аналог українського Майдану, заявив політик в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

За його словами, ситуація у Росії наразі нагадує стан справ в Україні восени 2013 року, коли тодішній президент країни Віктор Янукович всупереч волі громадян відмовився підписувати асоціацію з Євросоюзом й громадяни змушені були розпочати Майдан й змістити Януковича із займаної посади. Тому, якщо Володимир Путін не зможе подбати про "мирний транзит" влади, Росію також чекає Майдан, не виключив він.

Читайте також: Що означала дата 05.11.17 і що цього дня могло статися у Росії

Однак, він наголосив, що він особисто проти того, аби зміна влади в країні відбувалася саме шляхом Майдану чи якихось насильницьких дій. Разом з тим, він не виключає початку безстрокових акцій протесту.

"Люди самі нікуди не підуть, якщо вони відчують, що їм не варто йти з вулиці", - додав він.

При цьому, як зазначив Навальний, якщо Путін невдовзі забезпечить "мирний транзит" влади, тоді він особисто може надати йому політичний імунітет від кримінального та іншого переслідування. Але, наголосив він, у цьому випадку йтиметься лише про Путіна, а не про ще когось із його оточення.

"Якщо буде гарантія мирного транзиту для усіх 145 млн людей, то можна дати імунітет і Путіну, але тільки Путіну самому без усіляких Медведєвих й усіх інших", - наголосив він.