У Каліфорнії узаконили марихуану

Від 1 січня 2018 року мешканці американського штату Каліфорнія, старші 21 року, можуть мати при собі 28 грамів наркотику або вирощувати вдома до 6 кущів цієї рослини

Таким чином Каліфорнія стала найбільшим штатом США, де дозволили вживання марихуани без медичних рецептів, повідомляє ВВС.

Разом з тим, вживання марихуани буде заборонене у публічних місцях, під час водіння автомобіля та ближче 300 метрів до шкіл.

Противники такого кроку кажуть, що закон може призвести до зростання кількості випадків водіння машини під дією наркотиків, а також поширення вживання трави серед молоді. Проте бізнес вже бачить перспективи розвитку галузі на десятки мільярдів доларів.

Читайте також: Що за напис на стіні: Солі, спайси в Telegram. Розповідаємо, як працює цей наркобізнес

Каліфорнійці проголосували за пропозицію легалізувати марихуану 14 місяців тому. Голосування відбулося одночасно з президентськими виборами.

У 1996 році Каліфорнія стала першим штатом, в якому дозволили вживання марихуани з медичною метою.

Зараз об'єм чорного ринку марихуани тут оцінюють у близько 5 мільярдів доларів, тоді як законні покупці сплачуватимуть державні та місцеві податки, суму яких оцінюють в $1 млрд щорічно.

"Донедавна вживання марихуани без медичних рецептів було дозволене в Колорадо, Вашингтоні, Орегоні, Алясці та Неваді. Відтепер доступ до легальної марихуани отримає майже кожен п'ятий американець", - зазначається у повідомленні.