Знайдена у річці правозахисниця з Київщини не дала випустити за амністією вбивцю своєї сестри. Важливі подробиці

28 грудня 2017 року відбулося судове засідання, на якому завдяки особистій рішучій позиції мешканки села Демидів Вишгородського району Київської області Ірини Ноздровської засуджений за смертельний наїзд на її сестру чоловік не вийшов за амністією

Аварія сталася 30 вересня 2015 року у Демидові, пише ЦензорНЕТ.

Також житель Демидова, Дмитро Россошанський, був у стані наркотичного сп'яніння і збив свою односельчанку, 26-річну мати 4-річного хлопчика Світлану Сапатинську, котра доводилася Ноздровській сестрою.

Читайте такожУкраїнці тисячами вбивають один одного в аваріях на дорогах. Чому так відбувається

"Дядько Россошанського на той момент обіймав посаду голови Вишгородського районного суду", - зазначається у повідомленні. За відкритими даними, йдеться про Сергія Купрієнка.

Судові розгляди тривали більш як два роки, й зрештою влітку 2017-го Обухівський суд засудив Россошанського до 7 років позбавлення волі. 28 грудня захист Россошанського мало не домігся звільнення злочинця за амністією в Апеляційному суді Київської області. Цього не сталося виключно завдяки зусиллям Ноздровської.

Читайте такожВодіїв в Україні чекають серйозні зміни: Збільшені в 10 разів штрафи, тимчасові права, швидкість 50 км/г

Правник за освітою Ноздровська активно вела справу своєї сестри в суді і повідомляла, що родичі і друзі Россошанського погрожували їй та її сім'ї розправою. За фактом цих погроз було відкрито кілька кримінальних проваджень.

Але жінка домоглася покарання для вбивці своєї сестри і "зробила все для того, щоб винуватець аварії не потрапив під закон "Про амністію", йдеться у матеріалі.

Сапатинська зі своїм сином

Пікет за участю Ноздровської

Родичі загиблої під час судового засідання

Ноздровська виступає на суді. У цій справі вона проходила як свідок

Россошанський на лаві підсудних