Голлівудські акторки створили рух для захисту жінок від сексуальних домагань

Актриси театру і кіно, співробітники кіноіндустрії і телебачення - всього близько 300 осіб - заснували в США рух Time's Up ( "Час вийшов"), щоб боротися з сексуальним насильством і дискримінацією жінок у робочій сфері

Про це повідомляє The New York Times.

Серед зірок, які представляють кампанію, - Меріл Стріп, Наталі Портман, Різ Уізерспун, Емма Стоун, Ешлі Джадд, Єва Лонгорія, Керрі Вашингтон, Алісса Мілано, Меггі Джилленхол і багато інших.

Перш за все рух буде надавати юридичну підтримку постраждалим жінкам, чиї професії не входять в число престижних.

Йдеться про прибиральниць, робітниць ферм, фабрик, ресторанів і готелів. Гроші на юридичні послуги виділять з фонду руху, розмір якого становить $13 мільйонів. Time's Up також планує перешкоджати укладанню угод про нерозголошення з жінками, які стали жертвами домагань.

Раніше журнал Time назвав володаря звання "Людина року": цього разу їм стала не конкретна особистість, а відразу безліч людей - всі, хто в відкриту заговорив про проблему сексуальних домагань в рамках інтернет-флешмобу #MeToo.

Читайте також: Чому мовчать зґвалтовані і де межа прийнятного. 4 знамениті режисери, яких звинуватили у сексуальних домаганнях