NASA і Пентагон побудують супутники для війни в космосі

Дослідники NASA та DARPA (Агентство передових оборонних дослідницьких проектів США) почали проект із розробки роботизованих інноваційних супутників

Про це пише видання Futurism.

Окрім того, що нові супутники будуть більш надійними та ефективними, вони зменшать кількість космічного сміття, а також можуть бути використані для військових цілей.

Роботизовані супутники будуть своєрідними "орбітальними станціями технічного обслуговування". Вони будуть використовуватись для заправляння, ремонту та усунення неполадок існуючих супутників.

Наразі якщо дуже дорогий супутник вийшов на орбіту, він лишається без обслуговування, і якщо з ним стається якась несправність, він фактично вважається втраченим.

За оцінками дослідників, інноваційні пристрої NASA та DARPA допоможуть зменшити кількість збитків від несправних супутників і, як наслідок, заощадити мільярдні витрати на створення нових.

"Орбітальні станції технічного обслуговування" також зможуть дозаправляти супутники, які завершили термін служби, однак досі лишаються роботоздатними.

Зазначається, що нові супутники зможуть бути корисними при військових атаках. Деякі програми супутника передбачатимуть ідентифікацію та усунення ворожих космічних апаратів.

Новий супутник зможе "захищати" від втручання не лише себе, а й інші космічні об’єкти. У разі потреби роботизований супутник зможе пошкоджувати ворожі об’єкти, однак у DARPA одразу заявили, що для наступальних атак пристрої не будуть використовуватись.

Читайте також: Ракета, що полетить на Марс. В NASA показали, як будують найпотужніший апарат в історії