Південна Корея пропонує КНДР домовитися про участь у Олімпіаді

Південна Корея запропонувала КНДР провести в демілітаризованій зоні переговори щодо участі північнокорейських спортсменів у Олімпіаді в південнокорейському Пхьончхані

Про це заявив південнокорейський міністр у справах національного об'єднання Республіки Корея Чо Мін Гюн, передає ВВС.

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін підтримав цю ініціативу та доручив відповідним міністерствам підготувати варіанти участі спортсменів із КНДР в Олімпійських іграх.

Переговори пропонується провести у вівторок, 9 січня. Останнього разу переговори на рівні заступників міністрів КНДР і Республіки Корея проводили в грудні 2015 року.

Зимова Олімпіада в південнокорейському Пхьончхані запланована на лютий 2018 року.

Раніше лідер КНДР Кім Чен Ин у новорічному зверненні до народу побажав успіху зимовій Олімпіаді в Пхьончхані та висловив надію на участь у ній північнокорейських спортсменів.

"2018 рік - це важливий рік як для Півночі, так і для Півдня. Північ відзначає 70-річчя з дня заснування, а Південь проводить зимові Олімпійські ігри", - сказав лідер КНДР.

Кім Чен Ин також натякнув, що відносини між Північною та Південною Кореями можуть покращитися через Олімпійські ігри.

Після Другої Світової війни США та СРСР розділили Корею по 38-й паралелі та не змогли домовитися про об'єднання країни. У 1950 році між Півднем і Північчю спалахнула війна, що тривала 3 роки та завершилася угодою про припинення вогню, а не мирним договором.

Читайте також: У Росії відібрали перемогу на Олімпіаді-2014 та не пускають на Ігри-2018. Історія завершення допінгового скандалу