Священик УПЦ МП відмовився відспівати дитину, яку хрестили у церкві Київського патріархату

Після відмови священика Московського патріархату батькам померлої дитини з Запоріжжя довелося звертатися до іншої церкви для відспівування

Про це повідомляє видання Forpost.

Дворічний хлопчик помер у Запоріжжі після того, як на нього з балкона впав самогубця. Під час похорон священник Московського патріархату дізнався, що дитину хрестили у церкві Київського патріархату, і рішуче відмовився відспівувати дитину. Тоді батьки відвезли його до іншого храму, але там теж відмовились здійснювати службу.

"Батюшка сказав, що дитина нехрещена, а церква - несправжня. Мати плакала і падала перед ним на коліна, але це не допомогло", - розповів батько померлого Роман Поліщук.

Священник Євгеній Молчанов, що відмовився відспівувати хлопчика, прокоментував ситуацію. Він сказав, що смерть будь-якої дитини – це завжди важко. Але через певні моменти він не може переступити.

"Дитина, яку хрестили в Київському патріархаті, залишається нехрещеною, а сама церква Київського патріархату недійсна і незаконна. Я молюся за цю дитину вдома, а в храмі не можна, тому що вона нехрещена", - заявив Молчанов.

Під час спілкування з виданням Forpost священник просив передати свої вибачення сім’ї.