У Грузії Саакашвілі засудили до 3 років позбавлення волі

Суддя Тбіліського міського суду Георгій Аревадзе визнав екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі винним у справі Сандро Гиргвліані і засудив його до позбавлення волі терміном на 3 роки

Про це повідомляє "Грузія Онлайн".

У справі Гиргвліані Саакашвілі пред’явлено звинувачення за статтею "зловживання службовими повноваженнями".

Згідно з обвинуваченням, Саакашвілі незаконно пообіцяв тодішньому керівнику Департаменту конституційної безпеки Даті Ахалая, що помилує засуджених за вбивство Гиргвліані і потім вже в обхід комісії з помилування помилував Геронтія Аланія, Михайла Бібілурідзе, Автанділа Апциаурі і Олександра Гачава, створивши правовий механізм для умовно-дострокового звільнення засуджених.

Нагадаємо, що 28 січня 2006 року 28-річний співробітник "Об'єднаного грузинського банку" Сандро Гиргвліані разом зі своїм другом Леваном Бухаідзе відвідав кафе в центрі Тбілісі. У барі знаходилися керівник Департаменту конституційної безпеки Ахалая, його заступник Олег Мельников, начальник Генінспекції МВС Василь Санодзе, начальник Служби громадських зв'язків МВС Гурам Донадзе, а також знайома Гиргвліані - Тамара Майсурадзе. У Гиргвліані стався конфлікт з близькими до Саакашвілі вищими посадовцями МВС Грузії. Того ж дня тіло убитого Гиргвліані з ознаками насильницької смерті було виявлене на кладовищі в передмісті Тбілісі.