Навальний виборюватиме свій допуск на вибори у конституційному суді Росії

Один з лідерів російської опозиції Олексій Навальний продовжуватиме боротися за скасування рішення Центральної виборчої комісії, яка постановила не реєструвати групу виборців, створену для підтримки самовисування Навального в президенти

Про це розповів представник Навального й голова юридичного відділу заснованого ним Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Іван Жданов, пише Газета.ru.

За його словами, рішення Верховного суду Росії від 6 січня 2017 року буде оскаржено у президії ВС. Також команда Навального "звернеться до Конституційного суду Росії", повідомив юрист.

Жданов також заявив, що шанси Навального на участь в президентських виборах "фактично мізерні", але "теоретично" вони у нього є.

Читайте також: Що означала дата 05.11.17 і що цього дня могло статися у Росії

Президія Верховного суду і Конституційного суду, повідомив Жданов, можуть швидко розглянути скарги і зобов'язати Центрвиборчком допустити Навального до участі в президентських перегонах.

"Але ми мало віримо в такий результат", - наголосив представник політика. 

У суботу, 6 січня, Верховний суд РФ відхилив скаргу Олексія Навального на відмову визнати незаконним рішення ЦВК про недопуск його до виборів.

"Апеляційна інстанція Верховного суду Росії відхилила нашу скаргу. Таким чином, рішення вступило в силу, але ми будемо оскаржувати його в Європейському суді з прав людини", - повідомив Жданов.

Апеляція Навального розглядалася в суді три дні - він подав скаргу 3 січня.