Під єпархію Московського патріархату у Вінниці принесли труну з написом "кубло окупантів"

У Вінниці, біля будинку Вінницької єпархії УПЦ Московського патріархату, приблизно десять людей влаштували протестну акцію

Вони розмістили на паркані плакати з різноманітними написами і поклали дитячі іграшки, повідомляє місцевий портал 20 хвилин.

Акція присвячена трагічним подіям, які сталися 31 грудня у Запоріжжі. 

За словами активістів, що зібралися під стінами єпархії, акція проходить у багатьох містах країни.

"У Вінниці ми вирішили провести цю акцію під стінами єпархії. На жаль сьогодні вихідний, і до нас вийшов тільки охоронник. Але він взяв у нас велику ляльку. Обіцяв передати владиці. Цією акцією ми хотіли показати, що ситуація, яка склалася у Запоріжжі, не входить ні у які межі. Як то може бути, що перебуваючи вже на кладовищі священник відмовляється відспівувати маленьке янголятко?", - розповідає співорганізатор акції Юлія Піскунова.

Читайте також: Пропаганда від бога. Як російська церква вирішувала долю України 

Подію прокоментував представник Московського патріархату.

"Ситуація прикра і страшна! Насамперед тому, що забрала життя людей. Вважаю, що у цій ситуації було би краще відспівати дитину. Тому що вона була християнином. Я би вчинив інакше від запорізького священника. Інакше вчинили би ще кілька вінницьких священників, з якими я обговорював цю подію", - зазначив протодиякон та секретар Вінницької єпархії УПЦ МП Владислав Демченко. 

На думку Демченка, причнина запорізького інциденту у Вінниці ще може бути у компанії, яка надавала ритуальні послуги. Адже часто компанії мають домовленість із окремими священниками. При цьому вони не цікавляться до якої конфесії він належить. За його словами, цей нюанс нерідко спливає вже біля труни.