В Україні з'явилося 60 нових шкіл з 2014 року

За період 2014-2017 років кількість побудованих навчальних закладів різко зросла завдяки децентралізації

Про це повідомляє прес-центр ініціативи "Децентралізація".

В період 2014-2017 років в Україні збудували 60 нових загальноосвітніх навчальних закладів. Найбільше з них, а саме 25, побудували минулого року.

Суттєве зростання будівництва шкіл у Міністерстві регіонального розвитку пояснюють зростанням державної фінансової підтримки на розвиток територіальних громад та розбудову їхньої інфраструктури, а також ростом надходжень до місцевих бюджетів. 

Відомо, що у 2014 році уряд спрямував всього півмільярда на соціально-економічний розвиток. У 2017 році ця цифра зросла до 15 млрд гривень. 

"Ситуація докорінно почала змінюватися з 2015 року - це рік, коли Уряд впровадив перший етап фінансової децентралізації. З того часу зростає наповнення місцевих бюджетів і державна фінансова підтримка на розвиток територіальних громад та розбудову їх інфраструктури", -  сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку В’ячеслав Негода.

Водночас зазначається, що багато місцевих бюджетів мають значні залишки коштів, які невиправдано лежать на банківських депозитах замість того, щоб вливатись в економіку та інвестування.