Хірурга Київської обласної дитячої лікарні підозрюють у пияцтві на роботі

У Боярці Київської області хірурга дитячої лікарні запідозрили в тому, що він був у стані алкогольного сп'яніння під час чергування на роботі

Про це повідомив у Facebook користувач Володимир Родиков, оприлюднивши відео розмови з лікарем.

"У молодшої Анастасії болів живіт, блювота, температура. Привезли до Київської обласної дитячої лікарні в м. Боярка. А там святкують по повній - відзначають старий новий рік. Хірург язиком не в'яже. Пьяний у драбадан. Йому, каже, не симптоми потрібні, а йому, бачте, потрібно встановити контакт з дитиною. Сказав, якщо не буде іншого лікаря, то викликаю поліцію. Це ж дитяча хірургія. Недогляд - і або каліка, або ще що гірше", - написав чоловік.

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у своєму Facebook зазначила, що, зі слів батька, лікар, без відбору аналізів запропонував поставити крапельницю з розчином глюкози, а решта медперсоналу відділення відмовилися контактувати з батьками дитини. Після цього батьки викликали поліцію і написали заяву, а поліцейський склав протокол. На пропозицію поліцейського проїхати зробити тест на рівень алкоголю в крові лікар відповів відмовою.

"Позиція міністерства охорони здоров’я з приводу цього наступна: водій, який сідає за кермо у нетверезому стані, ще до можливого факту спричинення ДТП чи завдання комусь будь-якої шкоди, якщо його зупинить поліція, відповідатиме перед законом. Так само і лікар, який у нетверезому стані виконує свої службові обов‘язки - лікує людей, - повинен відповісти за свої дії", - написала Супрун.

Головний лікар лікарні повідомив, що на місці створено робочу комісію для розслідування інциденту. Дисциплінарні стягнення чи будь-які інші рішення у справі цього лікаря прийматиме керівництво медичного закладу, в якому він працює.

Приблизно за 12 годин після інциденту лікар таки пройшов медичний огляд щодо стану сп'яніння. У Головному управлінні поліції Київщини заявили, що підозри щодо 78-річного дитячого лікаря не підтвердилися – хірург на робочому місці був тверезий. При цьому в протоколі зазначено, що досліджували лише дихання лікаря, але не брали в нього для аналізу на вміст алкоголю кров або сечу.

В. о. міністра охорони здоров'я не задовольнили такі результати огляду.

"Судячи з протоколу, прикріпленого до запису на офіційній сторінці служби, медична експертиза відбувалась о 10:23 ранку 15 січня - через більше ніж 12 годин після інциденту в лікарні. За цей час алкоголь міг вийти з організму природнім шляхом, не кажучи вже про те, що можна було здійснити заходи по дезінтоксикації організму з метою прискореного виведення алкоголю. Ми офіційно заявляємо про медичну некоректність подібного висновку через велику можливість впливу на результати багатьох сторонніх факторів", - написала Супрун.