ГПУ використає дані про $5,5 млрд збитків ПриватБанку у кримінальному провадженні

Генпрокуратура запевнила Нацбанк, що відомство взяло до відома результати forensic-аудиту щодо ПриватБанку для проведення кримінального провадження

Про це під час брифінгу заявила заступник очільника Національного банку Катерина Рожкова, повідомляє "Укрінформ".

Вона зауважила, що розслідування компанії Kroll вже показали генеральному прокурору Юрію Луценку, міжнародним партнерам та організаціям, послам, іншим колегам з державних структур, аналітичним та експертним колам. 

Рижкова сподівається, що результати розслідування допоможуть довести до кінця справу  ПриватБанку та фінансових махінацій його колишнього керівництва. 

"Ми отримали запевнення від генерального прокурора про те, що результати forensic-аудиту взяті Генеральною прокуратурою в роботу для проведення кримінального провадження", - наголосила Рожкова.

Довідка:

Розслідування Kroll відповідає зобов'язанням України перед МВФ, передбачених у Меморандумі, "проведення економічного розслідування операцій ПАТ "ПриватБанк" для визначення, чи мали місце правопорушення або погана банківська практика у період до його націоналізації".

Компанія Kroll заснована у 1972 році, штаб-квартира розташована у Нью-Йорку.

З часу фінансової кризи 2007 року банки, уряди та фінансові установи все частіше користуються послугами компанії Kroll, щоб розслідувати випадки шахрайства, хабарництва та корупції.