Аваков проти призначення главою Держслужби з питань ветеранів АТО людини, яку розшукували за розбій

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виступив проти призначення главою Державної служби з питань ветеранів і учасників АТО Валентина Манька

Про це Аваков заявив під час засідання уряду, передає "Укрінформ".

"Я категорично заперечую проти цього вибору і не зможу підтримати його. Треба оголосити наступний конкурс. ", - сказав Аваков.

Свою позицію міністр пояснив тим, що Валентин Манько тривалий час перебував у розшуку.

"Тому у мене є зауваження до такого вибору комісії", - сказав глава МВС.

Аваков також прокоментував допис у Facebook мера Дніпра Бориса Філатова, який виклав скріншот із сайту МВС про оголошення Манька в розшук.

"Не призначений Кабміном. Нас проінформували що він виграв оголошений конкурс. Привіт конкурсній комісії. Ніколи не проголосую за цю кандидатуру на Кабміні. Наскільки знаю, кілька міністрів поділяють таку ж точку зору", - написав Аваков.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман нагадав, що комісія лише обрала Манька з низки кандидатів і він ще має пройти спецперевірку, після якої уряд ухвалюватиме рішення щодо призначення.

"Вчора ще я отримав цей сигнал та почав цікавитися цією історією. Безперечно, комісія нам рекомендації вносить, а якщо людина не підійде, ми оголосимо новий конкурс", - сказав Гройсман.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева перед засіданням уряду також заявив журналістам про обов'язковість спецперевірки.

"В даному випадку повинна бути проведена спецперевірка, бо це законом передбачено. І за результатами спецперевірки буде прийнято рішення", - сказав Рева.

Валентин Манько брав участь у АТО в складі "Правого сектору". 4 травня 2015 року Валентина Манька оголосили в розшук за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій).  Зараз Манько очолює організацію "Єдиний союз патріотів України".