Луценко пояснив, чому засекретив рішення Краматорського суду про спецконфіскацію "грошей Януковича"

Генеральна прокуратура не розкрила рішення Краматорського суду через секретність слідчих дій та безпеку життя осіб, що співпрацюють з правоохоронцями

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко на засіданні комітету з питань оборони, передає Еспресо.TV.

За словами Луценка, у генпрокуратурі досі триває десятки слідств щодо діяльності організованих угрупувань Януковича. А рішення Краматорського суду перечислює усі сотні суб'єкти господарювання, на яких Янукович проводив свою злочинну діяльність, що може зашкодити роботі правоохоронців. 

"Розсекречення цієї інформації сильно ускладнить таємний слідчий процес щодо бенефіціарів цих структур. Якщо певний Сидоренко, що співпрацював з Януковичем, буде знати, що саме його підприємство є у цьому переліку, то, звичайно, він буде оберігатися від прослуховування та інших методів слідства", - заявив Луценко. 

Луценко самостійно засекретив рішення Краматорського суду, щоб "не допомагати учасникам злочинних підприємств уникати та ховатися від слідства".

Також він зазначив, що ГПУ вже отримало повідомлення щодо загрози життю осіб, що співпрацюють у цій справі з правоохоронцями. 

"Давайте чесно скажемо, сьогодні засоби масової інформації, впершу чергу активісти Центру протидії спецконфіскації, уже на увесь світ розголосили прізвище людини, яка уклала одну з угод про надання детальної інформацій щодо злочинних схем, знаючи, що цю людину все ще переслідують олігархи, хоч і біглі. Чи мене знову викличуть на профільний комітет і вимагатимуть розкрити за 10 днів чергове вбивство?", - додав генеральний прокурор. 

Луценко заявив, що не збирається розкривати дані осіб, що співпрацюють з слідством, та їхні показання.