Рішення Краматорського суду запобігло "розмороженню" $1,5 млрд Януковича, - ГПУ

Якби Генпрокуратура не провела спецконфіскацію у квітні минулого року, то активи Януковича було втрачено

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко на засідання комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Луценка, Генпрокуратура тричі стояла перед загрозою зникнення або частини, або навіть усіх арештованих коштів Януковича. 

"Якби ми не провели спецконфіскацію у квітні минулого року й тягнули далі, то я практично не сумніваюся, що більшість коштів було б рішеннями тих чи інших інститутів виведено з-під арешту", - зазначив Луценко.

Наразі рішення Краматорського суду, за яким арештували активи президента-втікача, знаходиться в будівлі Генпрокуратури, проте його засекречено.

Також гепрокурор заявив, навіть за зміни власника офшорних компаній вже після арешту їх активів не дає їм можливості оспорювати в суді конфісковані гроші попередніх бенефіціарів. 

"Так, вони будуть власниками цих "офшорок". У них, напевно, на Кіпрі буде стіл, секретарка, але активи, на які до зміни власників був накладений арешт, жодним чином на цих нових власників не поширюються", - заявив генпрокурор.

Однак Луценко додав, що оскаржити рішення Краматорського суду є "законним правом" нових власників, передає Укрінформ