Вже 2 людини померли від кору у 2018 році. У МОЗ нагадали, як розпізнати хворобу

Протягом 2018 року вже дві людини померли від кору в Україні, через що МОЗ радить всім зробити щеплення

Про це повідомляє прес-центр Міністерства охорони здоров'я на своїй сторінці у Facebook.

У відомстві зазначили, що від хвороби померла доросла людина. Таким чином у 2018 році від кору в Україні померло вже двоє людей.

У МОЗ нагадали, що інкубаційний період кору становить від 6 до 21 дня, після чого вже можна розпізнати симптоми хвороби. Це, зокрема: 

На 4-5 день хвороби з’являється червоний висип, який починається зі шкіри голови й обличчя, а згодом розповсюджується на все тіло. Хвороба із симптомами триває до 4 тижнів і більше.

Читайте також: 2 тис. українців захворіли на кір. Чим небезпечна хвороба

При цьому хвороба може супроводжуватися серйозними ускладненнями, зокрема пневмонією, вушною інфекцією, запаленням мозку, може призвести до інвалідності та смерті.

"На кір хворіють не лише діти, а і дорослі: під загрозою всі, хто не має щеплення. У разі контакту з хворим на кір негайно зверніться до лікаря. Єдиний надійний спосіб захиститися від кору – вакцинація", - підсумували у Міністерстві. 

Читайте також: Спалах кору в Україні. Чи варто панікувати

Зазначимо, в Україні з початку 2018 року на кір вже захворіло 1 тисяча 285 осіб, більшість з яких - діти. Минулий спалах кору в Україні відбувся в 2012 році. Тоді в країні нарахували 12 746 хворих.