Польський суд оштрафував трьох людей, які витерли взуття об український прапор

Суд покарав трьох молодих людей, котрі у вересні минулого року на Ринковій площі міста Свідниця Нижньосілезького воєводства у Польщі зняли український прапор, потоптали та витерли об нього своє взуття

Про це повідомляє "Польське радіо".

Вони повинні повернути власнику суму еквівалентну вартості прапора та заплатити штраф.

У вересні минулого року відеокамера муніципальної варти зафіксувала як троє молодих людей знімали з будинку український прапор. Його повісила над входом до Судетської промислово-торгівельної палати агенція з працевлаштування Smart Work, яка має офіс у тому будинку.

На світлинах було видно як молода жінка вилазить на плечі чоловіку та знімає прапор. Потім вони йдуть з ним на вулицю Францішканську, де дві особи топчуть та витирають об прапор своє взуття.

Муніципальна варта затримала компанію на місці та викликала поліцію, а на своєму порталі повідомила, що було здійснено публічну наругу, знищено та пошкоджено прапор, а затримані підозрюються у порушенні однієї із статей Кримінального кодексу Польщі.

Однак поліція у Свідниці висунула затриманим звинувачення у крадіжці та знищенні майна.

"Над прапором не було здійснено наругу. Його було вивішено приватно, а не урядом або органом влади", - сказала сержант Маґдалена Зомбек, речниця Повітової комендатури поліції у Свідниці.

За знищення українського прапору порушники повинні заплатити фірмі 150 злотих. Кожний з них заплатить також 300 злотих штрафу.