Закон про повернення Донбасу: в Росії "категорично не згодні" з визначенням країни-агресора, Путін скликав Радбез

У Кремлі не згодні з визначенням Росії країною-агресором в українському законі про реінтеграцію Донбасу та вважають, що цей документ порушує Мінські домовленості

Про це заявив речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков, передає "Інтерфакс-Україна".

"Росія категорично не згодна з цим формулюванням. Ми вважаємо використання такого формулювання в ухваленому законі відступом від документа, під яким стоїть підпис президента Порошенка", - сказав Пєсков.

Читайте також: Агресія РФ, окуповані території та захист суверенітету. Про що новий закон

У зв'язку з ухваленням закону Путін скликав засідання постійних членів Ради Безпеки РФ, вкотре назвавши російську агресію на Донбасі "внутрішньоукраїнською". При цьому в нараді взяли участь голова уряду, голова Ради Федерації, директор ФСБ, міністр оборони, глава МВС, директор зовнішньої розвідки та спецпредставник президента Росії з питань охорони природи, екології та транспорту.

"Відбувся обмін думками у зв'язку з прийнятим нещодавно новим законом по Донбасом. Учасники наради відзначили, що, безумовно, закон може самим негативним чином вплинути на перспективи внутрішньоукраїнського врегулювання. Було наголошено на безальтернативності Мінських угод і "нормандського формату", - повідомляє сайт президента Росії.