Росіяни й найманці обстріляли автобус у "сірій зоні" біля Оленівки, є загиблий

Російсько-терористичні війська обстріляли пасажирський автобус у "сірій зоні" в районі контрольно-пропускного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) "Оленівка"

Внаслідок нападу одна людина загинула, ще одна отримала поранення, передає у Facebook прес-центр штабу АТО.

Місце, де стався інцидент, розташоване на тимчасово не підконтрольній українському урядові території окремих районів Донецької області (ОРДО).

Читайте також: Агресія РФ, окуповані території та захист суверенітету. Про що новий закон 

При цьому проросійські та російські ЗМІ поширюють неправдиву інформацію про те, що обстріл автобуса нібито було здійснено Збройними силами України, наголошують у штабі.

"За оперативною інформацією, автобус із цивільними особами був обстріляний бойовиками незаконних збройних формувань ОРДО. За словами місцевих мешканців, які у цей час перетинали лінію зіткнення через КПВВ, внаслідок цих дій одна цивільна особа загинула, ще одна - отримала поранення", - ідеться у повідомленні штабу АТО.

Читайте такожКого судити на Донбасі. Досвід покарання вбивць Третього рейху

У штабі АТО зазначили, що дії російських найманців спрямовані на дискредитацію української армії напередодні візиту на територію Донецької і Луганської областей першого заступника голови СММ ОБСЄ в Україні Александра Хуга.

"Вчергове наголошуємо на тому, що сили АТО суворо дотримуються Мінських домовленостей", - додали українські військові.

Читайте також: Приватне військо Вагнера. Історія підполковника з України, який очолив особисту армію Путіна

Всередині салону