Лукашенко посилює охорону білоруського кордону в напрямку України

Білорусь виставить нові підрозділи прикордонників на українському та прибалтійському напрямках, у зв'язку з чим змінить структуру територіальних органів прикордонної служби

Відповідне рішення ухвалив президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає "БЕЛТА".

Він затвердив рішення про охорону держкордону Білорусі органами прикордонної служби в 2018 році.

Передбачається посилення "зовнішнього кордону ЄС" з суміжними державами у зв'язку з міграційною кризою, підвищенням рівня терористичної небезпеки в країнах Західної Європи; збереженням високого ризику контрабандного ввезення в Білорусь зброї, боєприпасів, вибухівки та інших засобів терору.

Пріоритетними завданнями визначили попередження нелегального в'їзду на територію Білорусі терористів та екстремістів; засобів терору, екстремістської та іншої злочинної діяльності; нелегального ввезення до даної країни контрабанди.

Також серед основних завдань - боротьба з нелегальною міграцією і наркотрафіком, нарощуванням інфраструктури на кордоні і в прикордонній території.

Для цього мають намір удосконалювати систему монторінга, порядок пропуску людей і транспорту, впровадження в діяльність органів прикордонної служби нових технологій.