Порошенко пояснив, яку брехню поширює Росія про закон щодо реінтеграції Донбасу

Ухвалений парламентом законопроект щодо реінтеграції Донбасу не суперечить Мінським домовленостям, як це хоче представити Росія

Про це заявив президент Петро Порошенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Президент зауважив, що законопроект №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" не суперечить Мінським угодам.

"Хочу наголосити, що ні дух, ні буква цього закону не суперечать Мінським угодами, як це хоче представити Москва. На відміну від Росії, яка шукає будь-якого приводу, щоб їх не виконувати, Україна неухильно дотримується й буде дотримуватися всіх своїх міжнародних зобов'язань", - зауважив він.

За словами Порошенка, цей законопроект затверджує право України на самооборону відповідно до статті 51 Статуту ООН і деталізує механізм його реалізації.

Документ також підтверджує пріоритетність мирного політико-дипломатичного врегулювання ситуації на сході України.

Президент додав, що підпише законопроект одразу після того, як він надійде до нього з Верховної Ради. Зазначимо, очільник парламенту Андрій Парубій поки не може підписати законопроект через те, що фракція "Опозиційний блок" пропонує Раді скасувати результати голосування за нього. 

Таким чином Парубій не може підписати документ, поки парламент не розгляне відповідну постанову Опоблоку. При цьому 19 січня Рада розійшлася на 2 тижні канікул. 

Читайте також: Агресія РФ, окуповані території та захист суверенітету. Про що новий закон