Україна протестує проти запрошення російського чиновника на засідання ПАРЄ

Українська делегація у ПАРЄ оголосила протест щодо запрошення на засідання ад хок комітету російського чиновника Костянтина Косачова

Про це заявив член української делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко, передає Укрінформ.

Представники України при ПАРЄ протестують проти участі у засіданні ад хок комітету голови комітету Ради федерації Росії у міжнародних справах Костянтина Косачова, оскільки він знаходиться під санкціями. 

Повідомляється, що з цієї ж причини Косачова видалили із останнього засідання політичного комітету ПАРЄ, яке проходило в Парижі.

На думку Гончаренка, намагання залучити Косачова до засідання ПАРЄ свідчить про продовження ведення Москвою провокативної політики у Раді Європи.

Тим часом постійний представник України при Раді Європи Дмитрій Кулеба заявив, що Україна не задоволена позицією керівництва ПАРЄ щодо можливого повернення Росії до складу організацій, передає "112 канал".

"Генсек Турбйорн Ягланд підтвердив, що готовий надалі працювати в напрямку повернення російської делегації в асамблею. Я не задоволений самою його позицією, тому що в цьому плані позиція України і генсека не збігаються. Хоча у нас є і позитивні приклади співпраці. Але в питанні Росії наші погляди кардинально розходяться ", - зазначив Кулеба.

Читайте також: У Раді Європи хочуть зняти з Росії санкції заради 22 млн євро. Що це за епідемія проросійського вірусу

Завтра відбудеться закрите засідання Ради Європи за участю російської делегації. За словами Кулеби зміна регламенту поки не передбачається. Однак, саме такою є вимога РФ, що хоче винести на розгляд зняття санкцій.

"Це буде повне переформатування Ради Європи під вимоги РФ", - наголосив постпред України в РЄ.