У Британії патологоанатом забув мозок одного трупа в животі іншого

У Великій Британії патологоанатом забув мозок одного трупа в животі іншого, у 36 випадках рідним видавали не те тіло

Про це повідомляє ВВС.

Всього за 2014-2016 роки у Британії сталося майже 300 інцидентів, пов'язаних з недбалим ставленням патологоанатомів до трупів.

У 13 випадках співробітники моргу виявляли вилучені з тіла під час розтину органи вже після того, як труп був переданий сім'ї. У 36 випадках рідним видавали не те тіло. Ще в 89 випадках тіла були випадково пошкоджені.

Мозок одного з покійних був виявлений в лікарні через 22 роки після похоронів. Найбільша кількість подібних помилок з боку працівників моргу - 11 випадків - припало на університетську лікарню Лестера, що знаходиться під управлінням Фонду державної служби охорони здоров'я.

Окрім цього, патологоанатоми переплутували мозок різних пацієнтів, забували в транспорті карти пам'яті з фотографіями розтину, кремували не ті тіла, які було потрібно. У одній з лікарень великий труп виявився укладеним в холодильник моргу в такій позі, що потім співробітники не могли його витягнути.

Управління тканин людини (організація, що займається питаннями зберігання, переміщення і використання трупів, органів і тканин) відмічає, що у Британії щорічно в морги надходить близько 330 тис. трупів і порівняно із загальною кількістю тіл кількість помилок не занадто значна.