У Facebook винайшли нову одиницю виміру часу. Кому і навіщо потрібні "фліки"

Щоб творцям візуальних ефектів було зручніше вимірювати тривалість окремих кадрів, розробник Крістофер Хорват запропонував ввести нову одиницю часу у вигляді простого парного числа

Про це пише Business Insider.

Facebook винайшла нову одиницю виміру часу - флік (flick). Вона еквівалентна 1/705 600 000 секунд - це більше, ніж наносекунда, але менше, ніж мікросекунда. Сама назва - це скорочення від frame tick, оскільки у цієї одиниці виміру кінематографічне коріння.

В роботі над фільмами і будь-якими візуальними ефектами, творці відеоряду повинні вміти вимірювати тривалість окремих кадрів. У більшості фільмів використовується стандартна частота - 24 кадри в секунду. Якщо сповільнити відео, вийде 24 статичних зображення, які при певній швидкості створюють ілюзію руху.

Якщо вимірювати тривалість кадрів за допомогою стандартних одиниць, кожен з них буде дорівнювати +41666666,669 наносекунди. Такі цифри виглядають непривабливо, а складати їх вкрай незручно, що створює масу проблем для художників і програмістів.

Ось чому знадобився флік. Він являє кожен фрейм у вигляді простого парного числа і може застосовуватися для будь-якої частоти кадрів в відео.

Якщо частота фільму - 24 кадри в секунду, то кожен фрейм буде тривати 29 400 000 Фліка. У відеоіграх, де вітається частота до 60 кадрів в секунду, фрейм буде тривати 11 760 000 фліків.

Це прості і зрозумілі числа, які можна легко додавати і віднімати, не турбуючись про десяткові дроби, як при роботі з наносекундами. З ними зручно працювати при будь-якій частоті - 24Гц, 25Гц, 30Гц, 48Гц, 50Гц, 60Гц, 90Гц, 100Гц або 120Гц.

Facebook виклала всю інформацію щодо створення і використання фліків у відкритому доступі. Тепер кожен може завантажити програмне забезпечення, яке дозволить працювати з відео з використанням нової одиниці вимірювання часу. Для творців візуальних ефектів фліки можуть стати універсальною заміною наносекунд.