У підприємців не вимагатимуть встановлення терміналів. Пояснення міністерства

Від суб'єктів господарювання, які продають товари або надають послуги, не вимагатимуть обов'язкової установки платіжних терміналів

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

В уряді наголошують, що наразі розпочалося лише громадське обговорення проекту Постанови уряду щодо вимог до ФОПів.

Зазначається, що постанова зобов’язує ФОПів надати клієнтам можливість оплатити товар чи послугу безготівково - або з використанням електронних платіжних засобів, або через електронні платіжні сервіси.

Але це не зобов’язує всіх підприємців в обов’язковому порядку встановлювати платіжні термінали. 

У міністерстві зазначають, що підприємці можуть організувати розрахунки за допомогою платіжних сервісів, які не потребують наявності фізичного платіжного пристрою. Наприклад, оплату можна буде здійснювати через інтернет-банкінг, платіжні сервіси онлайн, з використанням mVisa, QR-коду, через переказ з картки на картку тощо.  

Одночасно ця постанова спрощує використання звичайних платіжних терміналів: підприємці не будуть зобов’язані їх купувати, але матимуть можливість орендувати такі пристрої, або навіть отримати їх безкоштовно на умовах банків-еквайрів.

Окрім того, декілька підприємців можуть використовувати один термінал, адже технологічна можливість здійснення зарахувань на різні рахунки через один пристрій уже давно реалізована виробниками та банками.