Держава компенсуватиме 30% вартості житла молодим сім'ям. Новини компанії

Укргазбанк підписав із Фондом сприяння молодіжному житловому будівництву Меморандум про співпрацю

Про це йдеться у сюжеті Еспресо.TV.

Ринок іпотеки в України отримав новий поштовх для розвитку. Державний Укргазбанк підписав із Фондом сприяння молодіжному житловому будівництву Меморандум про співпрацю. Завдяки цій соціальній програмі більше молодих сімей зможуть отримати власне житло. Перший внесок у 30% компенсує держава.

"Якщо людина, яка хоче отримати компенсацію від "Держмолодьжитла" на придбання житла, і їй не вистачає якоїсь частини на придбання, то вона звертається до Укргазбанку і він може надати кредит. А вже "Держмолодьжитло" забезпечить за рахунок бюджету відшкодування частини, передбаченої законом", - наголосив голова правління Укргазбанку Кирило Шевченко. 

Відшкодування від Держави українці можуть отримати в усіх регіонах України. Гроші можна витрачати на як придбання, так і будівництво та реконструкцію помешкань. Цього року на реалізацію програми передбачено 100 мільйонів гривень. Та у Фонді сподіваються, що обсяг фінансування збільшиться за рахунок коштів місцевих бюджетів.

"Ми на сьогоднішній день маємо прогнозні розрахунки коштів в місцевих бюджетах на різні наші програми, фінансово-кредитні механізми. І за прогнозами ми очікуємо близько 250 мільйонів гривень", - зауважив голова Державного фонду сприяння молодіжному будівництву Сергій Комнатний. 

Якщо сім'я забажає інвестувати у житло ще на етапі будівництва, то вигідніше це робити через перевірених забудовників. Банк співпрацює з більш ніж 30-ма надійними девелоперськими компаніями.

"До того, як банк підписує угоду з якимось забудовником, а це все лідери і київського і регіональних ринків, цей забудовник проходить дуже щільну перевірку з точки зору того, щоб те майбутнє житло людина отримає", - підсумував Шевченко.

Завдяки програмі вже цього року власниками нового житла зможуть стати від 300 до 350 сімей. У разі успішного старту їх кількість щорічно може зростати у кілька кратному розмірі, сподіваються підписанти Меморандуму.