"Годинник судного дня" перевели вперед. Чому вчені вважають, що ми стали ближче до катастрофи

Проект американських фізиків "Годинник судного дня" перевели вперед на 30 секунд, тепер він показує за 2 хвилини "північ"

Про це на сайті Bulletin of the Atomic Scientists.

"Годинник Судного дня" - проект американського журналу Bulletin of the Atomic Scientists, який започаткували у 1947 року. Годинник показує символічний час, що відокремлює людство від дня глобальної рукотворної катастрофи (час до півночі). 

25 січня науковці вирішили перевести стрілку годинника на 30 секунд вперед. Повідомляється, що рішення про переведення стрілок приймає рада директорів журналу і залучених експертів, серед яких 18 лауреатів Нобелівської премії. 

"У 2017 році світові лідери не змогли ефективно реагувати на загрозу ядерної війни та зміни клімату, що робить ситуацію в світі більш небезпечною, ніж це було рік тому, і найбільш небезпечною з часів Другої світової війни",- йдеться у звіті проекту.

Зокрема головними чинниками для наближення "півночі" вчені називають тестування Північною Кореєю ядерної зброї, відмова США від Паризької кліматичної угоди, повільну реакцію Facebook та Google на потік фейкових новин.