"Центренерго" заявила про готовність викупати все вугілля з Львівсько-Волинського басейну

Державна компанія "Центренерго" відновила постачання вугілля з "Львіввугілля" і заявила готовність викупати все вугілля державних шахт Львівсько-Волинського басейну

Про це повідомляє Главком з посиланням на повідомлення компанії.  

За інформацією, ПАТ "Центренерго" і державний трейдер ДП "Держвуглепостач" підписали угоду на поставку на Трипільську ТЕС вугілля газової групи виробництва ДП "Львіввугілля".

Також "Центренерго" звернувся до ДП "Держвуглепостач" з проханням надати інформацію з приводу можливих місячних обсягів поставок вугілля газової групи від підприємств Львівсько-Волинського басейну. ПАТ "Центренерго" висловило готовність придбати все запропоноване вугілля на умовах діючого договору.

За інформацією від "Української залізниці", вчора на Трипільську ТЕС ("Центренерго") вже завезли 692 тонн вугілля Львівсько-Волинського басейну.

Вчора профспілка працівників вугільної промисловості України (ППВП) і Незалежна профспілка гірників України (НПГУ) вимагали від  "Центренерго" негайного відновлення поставки вугілля з державних шахт ДП "Львіввугілля" та ДП "Волиньвугілля". Відповідні листи писали лідери шахтарських профспілок керівництву ПАТ "Центренерго", президенту України і міністру енергетики.

Шахтарські профспілки звинуватили "Центренерго" в порушенні вертикальної інтеграції державних шахт і генеруючих компаній, яка раніше давала гарантію збуту своєї продукції державним шахтам.

Раніше ЗМІ повідомляли, що з грудня 2017 року "Центренерго" змінив основного постачальника вугілля на свої ТЕС, в результаті чого державні шахти Львівсько-Волинського басейну зазнають труднощів зі збутом своєї продукції. Новим постачальником "Центренерго" стало приватне ТОВ "Краснолиманское", яке, за даними ЗМІ, перебуває у власності бізнесмена Віталія Кропачева і оточення зниклого екс-президента Віктора Януковича.

 

У лютому 2017 року в.о. глави ПАТ "Центренерго" Олег Коземко заявив, що Трипільська ТЕС перейшла на економний режим і готується до аварійних відключень.

Повідомляється, що у 2018 році Фонддержмайна хоче продати "Центренерго", "Турбоатом" та ще шість енергетичних компаній.

У січні 2018 року стало відомо, що НАБУ обшукує офіс постачальника вугілля для "Центренерго".