НАБУ в Одесі затримало екс-директора Адміністрації морських портів, - журналіст

За даними джерел, в Одесі затримали колишнього директора Адміністрації морських портів Андрія Амеліна та його заступників

Про це у ефірі Еспресо.TV сказала одеська журналістка Дар'я Сметанко.

"З власних джерел нам стало відомо, що затримали колишнього директора Адміністрації морських портів Андрія Амеліна та його заступників. Їх підозрюють у розкраданні грошей при днопоглибленні у портах Маріуполя та Бердянська у 2015-2016 роках. Відомо, що затримані вже дають покази слідству", - сказала журналістка.

За її словами, у 2015 році були проведені днопоглиблювальні роботи на суму 300 млн гривень. Однак, виявилося, що глибини було недостатньо, тому був проведений ще один тендер на 700 млн. Його проведення і стало підставою для слідчих дій НАБУ.

Представники НАБУ поки офіційно не прокоментували факти затримання посадовців Адміністрації морських портів.

Обшук проводився на підставі постанови слідчого судді Солом'янського районного суду Києва в рамках кримінального провадження за фактом привласнення в 2015 році коштів посадовими особами ТОВ "Техморгідробуд", повідомили у прес-службі "Адміністрації морських портів України".

Як зазначив заступник голови АМПУ Сергій Гронський, посадові особи, які фігурують у проведенні слідчих дій, пов'язані з попереднім керівництвом відомства. В ході обшуку вилучаються документи, перераховані в постанові суду, для подальшого розслідування.