Пентагон перевірить використання фітнес-трекерів військовими через витік даних

Міністерство оборони США має намір оцінити загрозу, яку можуть представляти для американських військових баз фітнес-трекери і переглянути правила використання таких пристроїв військовими

Про це повідомляє Defencetalk.

Дані з пристроїв фітнес-трекерів дозволяють користувачам відстежувати маршрути тренування, які потенційно можуть бути використані противником для виявлення засекречених військових баз або маршрутів патрулювання.

В даний час військовим не заборонено використовувати фітнес-трекери, йдеться в заяві представника Пентагону полковника Роба Меннінга.

Раніше американський сервіс Strava, за допомогою якого користувачі можуть аналізувати свої дані про фізичну активність і поділитися результатами з іншими людьми, опублікував глобальну карту фітнес-активності.

На цій карті відображаються території планети, на яких люди найактивніше використовують фітнес-трекери і діляться своїми результатами через акаунти в Strava. На карті, крім цілком передбачуваних міст, відображені і маршрути користувачів фітнес-трекерів на військових базах, причому не тільки американських і російських, але і багатьох інших.

Завдяки відображеним на карті маршрутам можна, наприклад, дізнатися, як саме проходять доріжки всередині відомих військових баз. За словами Меннінга, карта може бути використана бойовиками для пошуку невідомих їм американських військових баз, а також для виявлення маршрутів патрулювання. Таке завдання стає навіть простіше, якщо врахувати в країнах, де сьогодні присутні американські військові (Сирія, Ірак, Афганістан) місцеві жителі фітнес-трекери майже не використовують.

Опублікована сервісом Strava карта фітнес-активності може дати загальні уявлення про тривале місцезнаходження тієї чи іншої військової бази і навіть дуже наближено оцінити чисельність персоналу на ній.