У Київраді готують перейменування станції метро "Петрівка"

Депутати Київської міської ради погодили проект рішення, який передбачає перейменування станції Київського метрополітену "Петрівка" та лінії "Куренівсько-Червоноармійська"

Про це повідомляє прес-служба Київради.

Згідно з проектом рішення, станцію метро пропонується перейменувати на "Почайна" - відповідно до  назви річки “Почайна”, що є однією з найдавніших у Києві. Громадські обговорення з цього питання пропозиції відбувалися з 1 березня до 1 травня 2017 року. До голосування долучилися 1932 особи, 73% з них підтримали перейменування.

Лінія метрополітену "Куренівсько-Червоноармійська" може отримати нову назву "Оболонсько-Теремківська". Чинна назва відображає лише початковий проект лінії, яка наразі не проходить через місцевість Куренівка. Друга частина назви - "“Червоноармійська" - втратила актуальність після перейменування станції "Червоноармійська" на "Палац Україна" в 1993 році. Крім того, у листопаді 2014 року вулиці Червоноармійській повернули історичну назву Велика Васильківська.

Громадські обговорення щодо перейменування лінії метро проходили з  29 травня до 29 липня 2017 року. Нову назву підтримали 80% громадян, які долучилися до голосування.

Проект рішення тепер має розглянути постійна комісія Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами, після чого документ винесуть на голосування на пленарному засіданні Київської міської ради.