Порно і релігія: Чому перегляд відео 18+ по-різному впливає на віруючих та атеїстів

Американські дослідники Семюел Перрі і Ендрю Уайтхед прийшли до висновку, що перегляд порно негативно позначається на сексуальному житті релігійних чоловіків

Про це повідомляє lehmiller.com.

Деякі дослідження раніше показували, що використання порнографії пов'язано з більш низьким рівнем сексуального задоволення. На основі цього багато хто прийшов до висновку, що порно обов'язково має негативні наслідки для сексуального життя людей. 
Як виявилося, однак, порно саме по собі, ймовірно, не проблема.

Все частіше дослідники виявили, що зв'язок між переглядом порно і негативними наслідками в сексуальних відносинах залежить від релігійності.

Читайте також: Найпопулярніші порносайти в Україні. Інфографіка

Вчені проаналізували 1500 анкет, в яких респонденти відзначили, наскільки вони задоволені інтимним життям, як часто відвідують порносайти, чи ходять вони до церкви і наскільки суворо дотримуються церковних правил.

З'ясувалося, що на сексуальне життя жінок і нерелігійних чоловіків перегляд порно ніяк не впливає. Однак для віруючих чоловіків це заняття асоціюється з гріхом, і тому викликає стрес - причому і холостяки, і респонденти у відносинах дали низьку оцінку свого сексуального життя.

Читайте також: По той бік порно. Як працює індустрія еротичних онлайн-чатів в Україні

У віруючих виникає моральний конфлікт, пояснює сексолог Джастін Лехміллер: вони відчувають провину за неналежну, за мірками релігії, поведінку. Що стосується відмінностей між жіночим і чоловічим сприйняттям, експерт вважає, що почуття сорому народжується від частого звернення до порносайтів, а жінки заходять на них рідше.

Нове дослідження вступає в суперечку з попередніми, в яких говорилося, що перегляд порно негативно відбивається на інтимному житті партнерів, але не враховувалися їхні моральні установки.