По той бік порно

2 грудня, 2016 п'ятниця
12:06

Як працює індустрія еротичних онлайн-чатів в Україні. Розповіді дівчат

Інтерфейс сайту зроблений зручно: підтверджуючи своє повноліття, користувач потрапляє на сторінку з безліччю ярликів-фотографій різних дівчат. Навівши курсор на фотографію, можна попередньо перевірити, як виглядає кімната, а також чим зайнята героїня в даний момент. А це може бути навіть те, чим зазвичай не прийнято займатися або, як мінімум, показувати.

Якщо дії дівчини зацікавлюють, користувач заходить в її чат-рум, де разом з іншими користувачами починає спілкуватися з нею, залишати "чайові". Особливо зацікавленні беруть дівчину "в приват", де шоу влаштовується тільки для одного, а кожна хвилина оплачується. Дівчина ж, щоб потік інтересу і чайових в її чат-румі не висихав, підігріває інтерес користувачів відвертим шоу.

Так працює один з американських сайтів з інтерактивним порно. На сайті зареєстровано приблизно 65 тисяч моделей, тобто 65 тисяч дівчат і хлопців відіслали свої паспортні дані, щоб працювати в порноіндустрії.

За даними Similar Web, в місяць такий сайт відвідують близько 329 мільйонів разів. Для порівняння, на популярний український сайт EX.ua, який нещодавно закрився, припадає 36,6 мільйона відвідувань.

Нелегально, але доступно

Слід враховувати, що подібний сайт не єдиний, існує ще як мінімум десяток не менш великих сайтів подібного змісту. Більшість з них базуються в Сполучених Штатах - там це легальний бізнес, з якого сплачуються податки, а у моделей перед веб-камерами є навіть право на медичну страховку і пенсію.

В Україні цей бізнес не є легальним. Згідно зі статтею 301 КК України, подібна діяльність прирівнюється до поширення порнографії і карається позбавленням волі від трьох до п'яти років.

На початку листопада була виявлена ​​порностудія в Івано-Франківську, учасникам якої тепер загрожує до семи років позбавлення волі. Але це не заважає українським дівчатам і хлопцям (а на деяких сайтах можуть працювати і особи чоловічої статі), влаштовувати оплачувані онлайн-шоу еротичного характеру.

Хоча більшість моделей приховують свої справжні країни, а також блокують користувачів-співвітчизників, знайти українську порнопрацівницю вельми просто: досить поміняти свій IP, щоб сайт не визначив країну, в якій ви перебуваєте, а далі антураж кімнати і властивий тільки мешканкам країн СНД акцент одразу видасть.

Співбесіда Аліни

Зображення Malika Favre

Аліна (ім'я було змінене) прийшла в цей бізнес з цікавості ще в 19-річному віці. Запрошення на співбесіду вона отримала в одній соціальній мережі: знання англійської, впевнений користувач PC, дисципліна і комунікабельність - все це звучало як звичайні вимоги до рядового працівника в офіс.

Відрізнялося оголошення лише привабливою пропозицією зарплати і гнучким графіком (можливі навіть нічні зміни), що було дуже зручним для студентки денного економічного факультету.

Аліну швидко "оформили" і забезпечили робочим місцем. Робоче місце - це велике двоспальне ліжко, столик, комп'ютер, яскраве освітлення і веб-камера. Таких кімнат в квартирі було ще 9, в коридорі стояло кілька тумб для особистих речей робітниць, а на кухні завжди були чай і кава.

Навчання полягало в тому, що дівчину навчили користуватися сайтами, яких було кілька, і як налаштовувати камеру, а також видали методичку, складену іншими дівчатами. Зміна тривала 6 годин, після чого можна було прийняти душ і піти у своїх справах. "Я швидко здружилася з дівчатками, і ми часто сиділи і розмовляли на кухні. В основному я брала нічні зміни - так було зручніше і веселіше".

"Досягла всього сама"

Як і більшість дівчат, Аліна не вважала, що її стаж як моделі порночату триватиме довше, ніж рік. Але ось уже минуло 7 років, а Аліна все так же посміхається в камеру своїм уже постійним клієнтам. Тепер вона працює з дому, а не в студії. "Так вигідніше, не треба віддавати 50 відсотків. Але вимагає більше дисципліни".

Дівчина вирішила перевестися на заочне, а потім і зовсім забула про навчання. "Мені подобається те, що я роблю. Для мене це вже не робота, а спілкування з моїми друзями. Декілька разів на тиждень я надягаю красиву білизну, роблю зачіску і макіяж і виходжу в ефір. Ми розмовляємо, жартуємо. Чим це відрізняється від роботи психотерапевта або телеведучої?".

За словами дівчини, вона з легкістю заробляє по кілька тисяч доларів на місяць, працюючи при цьому по 5 годин на день. Але на цьому приємні дрібниці не закінчуються: "Вони надсилають мені подарунки, оплачують мої примхи, поїздки". Примхами Аліна називає новенький автомобіль і прикраси від Cartier.

"Я щиро не розумію тих дівчат, які не користуються своєю перевагою. Або не роблять прекрасними себе. Навіщо мені зустрічатися з якимось халявщиком, коли навколо стільки чудових чоловіків, готових гідно оцінити мою красу і товариство?".

Усі ці міркування більше схожі на завчені фрази. Воно й зрозуміло, якщо клієнт відчує фальш у дівчині, і що вона не отримує такого ж задоволення від обопільного спілкування, то інтерес до неї зникне. Основний прибуток приносять постійні клієнти, які діляться деталями свого життя, скаржаться на нудних дружин і важкі трудові будні. 

Такі готові заплатити лише за те, щоб об'єкт їх обожнювання не роздягався перед усіма на камеру і співчутливо вислуховував їхні скарги. На цьому моделі і грають.

Постійні клієнти вважають, що у них справжні стосунки з дівчиною з порночату, а деякі навіть закохуються. "Я ніколи не говорю їм, що люблю їх, і ніколи не даю згоди вийти заміж. Пару років тому один з клієнтів сайту виграв суд, тому що дівчина в порночаті погодилася вийти за нього заміж, якщо він надішле їй певну суму грошей і перстень. Отримавши своє, дівчина сказала, що пожартувала".

Дівчина Світлана

Зображення Malika Favre

Дівчина Світлана працює в студії. Її стаж - майже 2 роки. У Світлани трохи інша ситуація. Якщо Аліна пішла працювати з цікавості, то важкий фінансовий стан Світлани змусив її схопитися за настільки цікаву пропозицію.

Студія Світлани знаходиться в самому центрі Києва. Але прекрасний вид з вікон не зміг відвернути дівчину в її перший робочий день, коли її посадили на ліжко перед камерою, тикнули папірець з найпоширенішими фразами у порночаті і їх розшифровками. "Деяких слів я тоді і рідною мовою не знала, а що таке можна робити зі своїм тілом, я не здогадувалася".

Спочатку дівчина поводилася скромно, не оголювалася перед камерою і з жахом вислуховувала історії про ефіри своїх колег. Однак наприкінці тижня зароблених Світланою грошей не вистачило б і на повноцінний обід. "Всі ці байки про те, що на вебці можна заробити, не роздягаючись - чистої води розвід, який придумали студії і власники сайтів, а також панянки, яким необхідно "облагородити" свою діяльність".

Наслухавшись історій на кухні, дівчина придбала необхідний інструмент в інтим-магазині. На щастя, першу покупку благородно оплачувала сама студія, обрізала старі джинси якнайкоротше, і дістала з шафи яскравий купальник. "Це смішно згадувати, оскільки зараз покупка нової нижньої білизни для мене - обов'язкова щотижнева стаття витрат, від якої залежить мій заробіток, але тоді для свого "кар'єрного зростання" довелося викручуватися підручними засобами".

Спочатку дівчина насолоджувалася увагою відвідувачів чатів. Їй робили компліменти, захоплювалися її зовнішністю і пропонували втекти куди-небудь на море. Світлана зазначає, що і в реальному житті почала відчувати себе набагато впевненіше, самооцінка зросла.

Однак, друзів ставало навколо все менше - таємний віртуальний світ, про який дівчина нікому не наважувалася сказати, поступово витісняв справжнє життя. Тепер вона пам'ятала імена своїх клієнтів і знала їх проблеми, клички їхніх домашніх тварин і вік дітей, але могла з легкістю пропустити день народження найкращої подруги.

В інтернеті можна все

Зображення Malika Favre

Дівчина розповіла, що всі відвідувачі її чат-руму діляться на кілька категорій; білі лицарі - ті, хто подають себе як джентльмени і "цікавляться" внутрішнім світом дівчини. Блазні і клоуни - вони провокують публіку і саму модель їдкими коментарями, але, втім, додають жвавість атмосфері. Збочені - ті, хто приходять на сайт за прямим призначенням і халявщики, які сподіваються отримати шматочок еротики безкоштовно.

"Але насправді, вони всі збочені, трохи самотні чоловіки, яким страшно навіть повію собі зняти, не те що познайомитися зі справжньою дівчиною".

До неї приходять різні люди з різними бажаннями. Відчуваючи анонімність, клієнти можуть попросити виконати модель найпотаємніші фантазії. "Одого разу мене взяв в приват незнайомий користувач. Він попросив розмовляти з ним як маленька дівчинка і розповів, що мені треба робити. Таке багато хто просить - це любителі рольових ігор. У якийсь момент мені стало не по собі, я зрозуміла, що маю справу з педофілом. Різко зупинивши ефір, я вийшла, мене трясло. Хвилиною пізніше мені прийшло від нього приватне повідомлення на сайт: "Молодець, ти достатньо розлютила мене, щоб я перестав стримуватися - у дворі є чудовий дитячий майданчик", - ділиться одним з найстрашніших переживань дівчина.

Дійсно, моделі порночатів немов сміттярі розгрібають завали роками пригноблених бажань своїх клієнтів. Звичайно, якщо виконувати всі забаганки клієнта, не вникаючи в їх суть, можна обійтися і без моральних докорів, проте не кожен може переступити через себе.

"Мені не подобається те, що я роблю. Я відчуваю себе порожньою і самотньою, у мене залишилися тільки ці нещасні стурбовані скиглії", - говорить Світлана.


Якось раз під час приватного шоу порнографічного характеру клієнт попросив Світлану одночасно читати "Ідіот" Достоєвського. Є користувач, який просить її просто перевзувати туфлі. Один чоловік приходить показати їй свої нові сукні, і як він в них виглядає. Але більшість з них не такі вигадливі і просять "стандартне шоу".


"Хто може стати моделлю? Та хто завгодно. Зовнішність не так важлива, завжди можна налаштувати світло, камеру, фільтри. Англійська теж не важлива - ти швидко вивчають список необхідних слів, який люб'язно надається тобі студією. Головне знати, що таке "pussy". У більшості випадків словниковий запас дівчат може обмежитися, як і у Еллочки-людожерки, 30 словами".

Що робить студія

Крім збільшення словникового запасу моделей, студії відповідають за безпеку, конфіденційність і, як би це комічно не звучало, моральне обличчя моделі, оскільки на деяких сайтах є жорсткі обмеження. Дівчатам не можна грубіянити, вживати наркотики в ефірі, випорожнюватися перед клієнтами і влаштовувати шоу з неповнолітніми або тваринами.

У розмові з адміністратором однієї зі студій журналіст сайту Eспресо.TV представившись кандидатом на посаду моделі порночата, з'ясувала, що за роботу в студії з моделі стягується плата в розмірі 60 відсотків від суми її виручки.

За це обіцяють затишне робоче місце, дружній колектив, видалення порнороликів за участю моделі з мережі, корпоративи, премії і безкоштовні фотосесії. Переведенням у готівку грошей з акаунтів теж займається студія.

На питання журналіста про законність діяльності працівників порночата, адміністратор заявив, що діє, не порушуючи закону, а визначення порнографії не застосовується до діяльності веб-кам моделі: "Що ви вважаєте порнографією? Модель може сидіти повністю в одязі, якщо їй так комфортніше - тут все залежить від амбіцій дівчини".

Світлана має свою думку про студії: "Вони поводяться як звичайні сутенери, поступово зриваючи моральні планки у своїх працівниць. На студії де я працювала минулого разу, нам навіть видавалася невелика порція амфетамінів на зміну, щоб ми активніше працювали. Геніальний адміністратор порахував, що витрати на наркотики окупляться активністю дівчат. Я пішла звідти, не хотілося до всього іншого підсісти ще й на амфетаміни".

Вебкам-пастка

Зображення Malika Favre

Як і говорилося раніше, в подібні чати приходять найрізноманітніші клієнти. Приходять і аферисти, які хочуть заробити на дівчатах шляхом шантажу, і ті, хто записує відео з моделлю для подальшого продажу на іншому порносайті.

"Не можна бути на 100 відсотків упевненим, що відео з тобою, записане в публічному чаті користувачем, не потрапить на який-небудь файлообмінник і його з часом не завантажить твій однокласник. Якщо вбити мій нік в пошуковик, то картинки видадуть досить відверті скріншоти відео з моєю участю", - каже Світлана.

За словами Світлани, вершиною кар'єрного успіху у більшості моделей є заміжжя з одним зі своїх постійних клієнтів або надання ескорт-послуг. Про своїх колег, які перекваліфікувалися або в дружин клієнтів, або в ескорт-робітниць, журналісту Еспресо розповідали обидві дівчини.

І якщо для Аліни подібна робота необтяжлива і в чомусь навіть приємна, далеко не всі дівчата раді, що потрапили в цю індустрію. Наприклад, Світлана пригнічена своєю роботою. Вона вважає, що ремесло вебкам-моделі затягує.

"Що б я сказала дівчатам, які думають про те, щоб спробувати? Не починайте, ви зруйнуєте і продасте себе, і ніколи не зможете вийти з цього бізнесу". Але, всупереч своїм попередженням, сама вона поки не збирається міняти професію.

Теги:
Читайте також:
Київ
+10°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.55
    Купівля 39.55
    Продаж 40.06
  • EUR
    Купівля 42.21
    Продаж 42.97
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
19 квітня
16:14
Газовики прифронтових областей отримали від чеських колег 20 тонн обладнання
16:10
Ексклюзив
ЗРК Stormer
"В нас є сили і засоби для ураження літаків РФ": у Повітряних Силах ЗСУ прокоментували збиття Ту-22М3
16:09
На фото: система ППО
Країни Великої сімки зобов'язались посилити українську ППО
16:07
РФ атакувала Одещину ракетами: є постраждалий, пошкоджено припортову інфраструктуру
16:06
На фото: Jerry Heil та Alyona Alyona
Jerry Heil та Alyona Alyona показали чорно-білі образи для Євробачення-2024
16:03
OPINION
Олег Манчура
Останні пів року для України були часом самотності
15:54
Конгрес США
У США додали нафтові санкції проти Ірану в законопроєкт про допомогу Україні
15:53
G7
Країни G7 перенесли розгляд питання передачі Україні заморожених активів РФ на саміт у червні
15:17
Непокаране зло повертається
Росіяни організовуватимуть на ТОТ осередки федеральної служби для контролю шкіл, - Спротив
15:13
Чоловіка, який шпигував за Силами оборони на Миколаївщині, засудили до 15 років ув'язнення
15:09
На фото: Команда "20 днів у Маріуполі" привезла BAFTA і "Оскар" в Україну
Команда "20 днів у Маріуполі" привезла "Оскар" в Україну
15:04
Сергій Лавров
Лавров заявив, що РФ не припинить вогонь навіть у разі початку перемовин з Україною
14:52
Пожежа на Ільському НПЗ в РФ
Російська компанія "Башнефть" встановлює антидронові сітки на свої НПЗ, щоб захистити їх від атак БПЛА
14:40
Оновлено
РФ атакувала Україну: у Дніпрі й області є загиблі та поранені, в тому числі діти
14:30
Оновлено
Зеленський відвідав українських поранених бійців
Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації на Донеччині та відвідав поранених військових
14:22
Оновлено
Україна_Польща
У Польщі затримали агента спецслужб РФ, який готував замах на Зеленського. У ГУР прокоментували
14:22
Дмитро Кулеба
Очільники МЗС країн G7 визначили конкретні кроки для допомоги Україні, - Кулеба
14:10
Ексклюзив
Володимир Путін
Путін продовжуватиме війну, поки не стане зрозуміло, хто буде наступним у Білому домі, - політолог Бобиренко
14:01
OPINION
Валерій Пекар
Деколонізація Росії: Божі млини мелють повільно
13:59
курка
"Розвиває здатність заражати людей": ВООЗ занепокоєна через поширення пташиного грипу
13:57
РФ ударила по центру Білопілля на Сумщині: важко поранені три людини
13:47
Інфографіка
Ціни на пальне, АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
13:38
Херсонський художній музей ідентифікував понад 100 викрадених окупантами картин
13:36
Тейлор Свіфт
Тейлор Свіфт випустила новий альбом The Tortured Poets Department
13:30
діти, злочини росії
Україна повернула з Росії 17-річну дівчину
13:28
У Дніпрі 20 квітня оголошено жалобу за загиблими внаслідок ракетного обстрілу
13:27
конгрес США
Республіканці внесли 135 поправок до законопроєкту про допомогу Україні
13:14
У 2024 році Україна отримає 560 млн євро від ЄІБ для низки проєктів. Деталі
12:58
Алек Болдвін
Убивство українки Гатчінс: юристи Болдвіна домагаються припинення справи, але експерти вважають, що суду не уникнути
12:51
"Україні було б краще прийняти умови Росії": добірка фейків і маніпуляцій світових ЗМІ за 19 квітня
12:43
заморозки
Синоптикиня Наталка Діденко розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні
12:29
Дональд Туск
"Не можемо завдавати шкоди Україні, коли вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону
12:23
Планували передати технологічні розробки у сфері енергетики: на Харківщині затримали пособників окупантів
12:15
ЄСПЛ відхилив позов Кіркорова, який оскаржував заборону на вʼїзд до Литви через підтримку агресії РФ
12:10
Аналітика
Чому у Грузії знову протести. Еспресо пояснює
12:07
Чорноморський флот РФ
Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську
12:07
OPINION
Андрій Дудченко
Що заважає переходу духовенства з УПЦ до ПЦУ?
12:01
електроенергія
В Україні зафіксували дефіцит електроенергії, залучено аварійну допомогу: ситуація в енергосистемі станом на 19 квітня
11:46
Apple
Apple видалила WhatsApp і Threads зі свого App Store у Китаї. Причина
11:20
Ексклюзив
Бахмут
На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО, - майор НГУ Кожубенко
Більше новин