Секретаріат Ради Європи очолює росіянин, який робить усе для повернення Росії до ПАРЄ, - Ар’єв

Рада Європи хоче провести зміни в регламенті, які вимагає російська делегація для свого повернення

Про це розповів віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв в ефірі "5 каналу".

"Під прикриттям красивої фрази "гармонізації правил і необхідності підготовки до саміту 60-річчя Ради Європи", просто хочуть провести зміни в регламенті, які вимагає російська делегація для свого повернення. Вимагають вони це в шантажистський спосіб, кажуть, або ви це робите і ми тоді повертаємося, або якщо ми не повертаємося, то тоді ми не платимо свої внески в Раду Європи", - розповів він.

Ар'єв зазначає, що з ПАРЄ можна виключити країну, якщо вона два роки не сплачує свої внески.

"З минулого року Росія вже частину не сплатила, тобто дві третини внеску за минулий рік і цей рік. В кінці року можна питання вже розглядати. Але в Раді Європи бояться, що Росія "пуститься берегів" і вони впливати ніяк не можуть, бо не хочуть втрачати такої великої країни, якщо доведеться ставити питання про її виключення", – розповів Ар'єв.

Він наголошує, що якщо ПАРЄ піде на шантаж Росії і забере ці правила, це означає, що вона "відрізає собі обидві руки і вибиває сама собі зуби". 

"Бо це абсолютно знищує моніторингову процедуру за виконанням зобов'язань усіх країн, які вступили в цю організацію. Зараз, якщо напряму не вдалося переконати членів ПАРЄ "пробачити Росії всі її гріхи" і повернути її без виконання резолюції, то той метод, який застосовують зараз, це все одно що не судити злочинця, а прибирати з Кримінального кодексу статтю, яка робить його злочинцем", - додав він.